OM FUNKLE


Funkle er norsk design i verdensklasse

Sengetøy, puter, pledd og porselen er gjennom ide og design -historiefortellinger på kvalitetsprodukter.

Funkle ble startet som et designutviklingsprosjekt våren 2007. På dagen fem år etter at Notodden bedriften ble startet opp, meldte Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur, at de ønsker å innlemme Funkle´s produkter i sin unike samling.
Nasjonalmuseet begrunner innkjøpet med at produktene fra Funkle er eksempler på gjennomført god kvalitet og god norsk tekstildesign.
Nasjonalmuseet kjøpte inn ullpleddet og puten fra samme serie – The Power Collection.
Dermed har Nasjonalmuseet sikret at Funkles produkter blir tatt vare på for fremtiden og kan vises fram som noe av det beste av norsk tekstildesign for vår tid.

I 2010 mottok Funkle Merket for God Design fra Norsk Designråd for ullpleddet. Deretter ble pleddet plukket ut og hedret av German Design Council - med en nominasjon til Designpreis Deutschland. German Design Council retter fokus mot internasjonale designmiljøer som skiller seg ut. German Design Council gir bare honnør til allerede prisbelønte produkter fra hele verden.
Funkle er dermed oppdaget på den internasjonale designhimmelen.

Det norske markedet har også oppdaget Funkle produktene, som nå selges i design- og interiørbutikker over store deler av landet samt via nettet.

Funkle holder til i Hydroparken på Notodden i Telemark. Dette unike designmiljøet har tatt utgangspunkt i Notoddens helt spesielle industrielle utvikling. Designerne i Funkle forteller deler av den lokale historiske utviklingen via sine tekstilprodukter. Et eksempel er tekstilkolleksjonen Gullfuglen, en av Funkles bestselgere.
Norsk Hydro ble grunnlagt på Notodden i 1905. Norge hadde nettopp vunnet sin suverenitet, men var blant de fattigste i Europa. Ved å ta i bruk Norges store vannkraftressurser var det mulig å fremstille kunstgjødsel. Gjødselet ble pakket i sekker og datidens sekkearbeidere på Hydro var for mange de lokale gullfuglene, de tjente gode penger og hvis man som kvinne kunne kapre hjertet til en av gutta på , så hadde man skutt gullfuglen.

The Power Collection forteller en helt annen historie gjennom Funkles produkter. Serien fokuserer på ulike energiformer. Ullpleddet og puten er produktene som ble kjøpt inn av Nasjonalmuseet, hedret av Norsk Designråd og hyllet av Designpreis Deutschland.

Sengesettet Adam & Eva bygger på den kjente kjærlighetshistorien – denne gangen hentet fra norske folkeeventyr.
Funkles Adam & Eva serie er etterspurt av folk i alle aldre som vil sove eller hvile i et annerledes kvalitetssengetøy, preget av norsk design i verdensklasse.

Funkle er særegen design som skiller seg ut, en merkevare Norge kan være stolt av. Mange finner Funkleproduktene så fine at de ofte blir gitt bort ved spesielle anledninger.